Edinson Cavani – En spelare i världsklass

Edinson Cavani är en proffs fotbollsspelare som kommer ifrån Uruguay. Började som junior i hemmalaget Danubio där han spelade från år 2000 fram tills 2007. Först år 2006 så debuterade Cavani för A-laget, året då Danubio också vann Apertura i högsta ligan. Många klubbar fick upp getögat på Cavani och redan nästa år så blev det en flytt till det Italienska laget Palermo som han gjorde hela 34 mål på totalt 109 spelade matcher fram till 2010 när han bytte till det andra Italienska Serie A laget Napoli där han blev en riktigt profil och målkung med hela 78mål på 104 spelade matcher vilket är ett bra resultat. Cavani bytte 2013 klubb till det franska topplaget Paris Saint-Germain där han från början spelat lite knackligt men ändå helt ok. Cavani är en spelare som vill ha mycket fokus och spela en central roll som topp vilket han inte fick göra under tiden som Zlatan Ibrahimovic spelade i PSG.

Nu denna sässongen har Cavani ”Matadoren” Edinson utan Zlatan fått fart på målgörandet igen och toppar faktiskt den Europeiska listan just nu med flest antal mål i både liga spel och ligger tvåa i Champions league efter Lionel Messi. Alltså en rolig spelare som ger järnet nu med en mer centralroll och betydelse för PSG. Han har många gånger visat vad han går för genom att avsluta med fina mål. Även om Cavani ofta missar en hel del självklara lägen så är han en nyckelspelare i PSG som hela tiden utvecklas till en bättre och starkare spelare.

Kolla på League 1 matchen som spelades mot Cean när Cavani la 4 snygga mål i första halvlek. När viljan och självförtroendet finns hos uruguayanen så är han riktigt vass och skulle kunna göra mål mot vilken storklubb som helst i världen. Oavsett om det är i PSG eller i uruguays landslag där han är målskytt nummer 1.

En riktigt rolig spelare att följa och kolla på. Det går att spela på Cavani och flera andra om att vinna skytteligan i exempel Champions League. Vi kan rekommendera Bet365 för dessa spel.

LÄS BET365 RECENSION / HÄMTA BET365 BONUS (100% upp till 1000kr i bonus för nya kunder)

Relevanta nyheter