Julian Draxler till PSG

Nu är det officiellt att den Tyska landslagsmannen nu går till Paris Saint-Germain.
PSG fortsätter att försöka värva stjärnspelare för att slå sig in i europatoppen och Champions League.
Spelare som David Luiz och Zlatan Ibrahimovic har lämnat klubben för Premier League klubbar som Chelsea och Manchester United. PSG försöker hela tiden att fylla tomrummen med andra bra spelare.
Just nu så går det lite knackligt för laget som ligger på en tredje plats efter Monaco och Nice i Ligan.

Det har spekulerats kring huruvida Draxler ska gå till PSG Juventus eller Arsenal som också hade span på talangen. Nu är övergången bekräftad och Julian Draxler går från Wolfsburg till PSG för ca 45 miljoner euro och kontraktet löper på 4.5år. Ett köp som mycket möjligt kan höja kvalitén med en bra och offensiv mittfältare som kan dela och leverera bollar till exempelvis Edinson Cavani som kan skapa målchanser.

Draxler var i Schalke 04 redan som junior från 2001. Men proffskarriären i laget varade mellan 2011–2015 och 119 spelade A-lags matcher med 18 gjorda mål och mängder av assister och andra fina prestationer. År 2015 så lämnade Draxler klubben för Wolfsburg där han spelat i ca 2 år med 34 spelade matcher och 6mål för klubben. Han har gjort bra intryck i både Schalke och Wolfsburg men även i det Tyska landslaget där han har gått från U18, U19, U21 och sedan Tyska A-landslaget med 19 matcher spelade och 1 mål.

Känns som en bra värvning och en spelare som kan tillföra styrkan och pressen som laget behöver för att kunna vinna mot storlag som Barcelona och Real Madrid m.m i tävlingar som Champions League. PSG behöver starka spelare som kan komma in gruppen för att skapa ett av världens bästa fotbollslag.

Unai Emery senaste värvning av Jese Rodriguez var ingen hit direkt och förväntningarna på denna värvning är mycket högre och kan vara detta Emery behöver för att få upp självförtroendet och respekten av ledningen för att kunna fortsätta styra PSG till guld i Champions League men också fortsätta att vinna ligan som man just nu svajar lite på då både Nice och Monaco har gjort fina värvningar och fått lagen att gå som på räls denna säsong. Dock roligt med lite rivalitet och konkurrens i den Franska ligan.

Relevanta nyheter